Alles over pre-workout

Alles over pre-workout - Blog - Oefening

Alles over pre-workout

DMK Nutrition vertelt je alles over pre-workout

Wil jij meer te weten komen over pre-workout? Wat het is, hoe het werkt en hoe je het inneemt? DMK Nutrition vertelt je er alles over! Wij hebben ruime ervaring in de sportbranche op het gebied van voedingssupplementen en weten alles over pre-workout. Daarbij hebben wij zelf de ideale pre-workout mix ontwikkelt, die jou helpt jouw trainingsdoel te behalen. Benieuwd? Lees dan snel verder om meer kennis op te doen over pre-workout.

Wat is pre-workout?

Wil je energiek aan jouw workout kunnen beginnen? Ook op dagen waarop de energie om te sporten ontbreekt? Of waarop jouw motivatie om te sporten ver te zoeken is? Dan biedt pre-workout uitkomst! Pre-workout geeft je namelijk de energie die jij nodig hebt om jouw workout succesvol te volbrengen. De ingrediënten die in pre-workout zitten, geven je net dat steuntje in de rug om toch te gaan sporten. Bovendien zorgen ze niet alleen voor een verbetering van jouw energieniveau, maar ook op het gebied van uithoudingsvermogen, kracht en herstel. Dus wil je graag sporten, maar kun je de motivatie om te gaan niet uit jezelf halen? Of wil je graag het maximale uit jouw workout halen? Door pre-workout krijg je een echte energieboost en heb je voldoende brandstof tijdens jouw training.

Behaal jouw doel met pre-workout

Pre-workout helpt je een zo goed mogelijk resultaat te halen. Wat jouw doel ook is. Van het opbouwen van spiermassa tot gewoon fit blijven. Maar ook voor spierherstel. Pre-workout zorgt ervoor dat alle moeite die jij in de sportschool steekt, niet voor niets is. Jouw prestaties worden beter, of dit nu op de loopband is of gewichtheffen. Het geeft je een boost om een leg day of cardio door te kunnen komen. Met pre-workout verbeter jij jouw sportprestaties en bereik je jouw doel!

Wat doet pre-workout?

Pre-workout bevat een mix van ingrediënten die jou helpen met jouw energieniveau, uithoudingsvermogen, kracht en herstel. Met pre-workout ga je beter voorbereid de training in en haal je er ook meer uit. Maar hoe werkt dat dan? De cafeïne in pre-workout heeft een stimulerend effect op de concentratie en prestatie van volwassenen. Je krijgt er voor je gevoel meer energie door en bent minder vermoeid. Ook heeft cafeïne een positieve invloed op de motivatie, de alertheid en het geheugen. De creatine in pre-workout verbetert de prestaties van de spieren tijdens sterke kortdurende krachtsinspanningen. Verder bevat pre-workout ook aminozuren en vitaminen. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Zo zijn er aminozuren die bijdragen bij het herstellen en opbouwen van spiermassa, die verzuring bij het sporten tegengaan of een rol spelen bij de ontwikkeling en functie van spieren. Vitamines zijn voedingsstoffen die je nodig hebt voor een normale groei en ontwikkeling. Ze helpen je om gezond te blijven.

Wanneer pre-workout innemen?

Heb je een lange dag gehad en ben je zo vermoeid dat je geen motivatie hebt om te gaan sporten? Dan neem je pre-workout in. Pre-workout is ideaal wanneer je moe of niet gemotiveerd bent, maar toch eigenlijk wel graag wilt sporten. Maar ook om je lichaam voor te bereiden op de training of inspanning die gaat komen. Pre-workout geeft je dat extra zetje om tot het uiterste te gaan en het maximale uit jouw training te halen. Het is dus perfect voor de sporter met een doel. Ben jij iemand die een serieuze training wil omzetten in serieuze resultaten? Dan kan pre-workout je hierbij helpen. Pre-workout wordt altijd voor een workout ingenomen. Je neemt 30-60 minuten voordat jouw training begint 1 schep (ongeveer 20g) pre-workout in een shaker met ongeveer 400 ml water. Eerst schudden, dan opdrinken. Denk er wel aan dat jouw laatste maaltijd invloed kan hebben op wanneer je het effect van de pre-workout gaat voelen, omdat het de opname vertraagd. Houd je altijd aan de aangegeven dosis. Een te hoge inname kan namelijk leiden tot misselijkheid, hartkloppingen en hoofdpijn. Dat komt voornamelijk door de cafeïne in pre-workout. Daarnaast zijn pre-workouts vanwege hun cafeïnegehalte niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar.

Wanneer geen pre-workout innemen?

Voor mensen met een leeftijd onder de 18 jaar is pre-workout dus niet geschikt. Wees als ouder dus voorzichtig met het geven van stimulerende pre-workout aan pubers. Ook al wil jouw kind serieus gaan trainen. Zorg dan dat hij of zij zich zichzelf motiveert om naar de sportschool te gaan en hard te werken. Wanneer jouw kind oud genoeg is en een solide basis heeft gelegd, kunnen de pre-workout supplementen wel worden ingenomen.

Hoe lang werkt pre-workout?

Hoe lang een pre-workout werkt, verschilt per product. Dat hangt namelijk af van de hoeveelheid cafeïne in de pre-workout en of er andere stimulerende ingrediënten in zitten. Want hoe meer stimulanten, des te langer je het effect van de pre-workout zal voelen. Hoe gevoelig je ervoor bent, heeft ook invloed op hoe lang pre-workout werkt. Als je regelmatig pre-workout supplementen inneemt, kun je bijvoorbeeld gewend raken aan de cafeïne.

Hoe vaak pre-workout nemen?

Net zoals bij andere sportvoedingssupplementen, kun je pre-workouts veilig innemen zolang je de instructie volgt en ze inneemt als onderdeel van een gezond en gebalanceerd dieet. Controleer de hoeveelheid cafeïne die in jouw pre-workout zit en voorkom dat je dagelijks te veel ervan binnenkrijgt. Omdat je lichaam aan de cafeïne gewend kan raken, kunnen de effecten van pre-workout afnemen. Daarom nemen de meesten onder ons liever niet elke dag een pre-workout.

De pre-workout van DMK Nutrition

DMK Nutrition heeft een ideale mix ontwikkeld. Deze helpt je zeker het maximale uit jouw training te halen! Onze pre-workout producten zijn gericht op iedereen die een doel heeft op het gebied van sporten. Of dit nu spiergroei of spierherstel is. Of fit blijven. Onze pre-workout helpt je jouw doel te bereiken.

Pre-workout bestellen bij DMK Nutrition

Pre-workout bestel je snel en eenvoudig via de webshop van DMK Nutrition. Je hebt bij ons de keuze uit verschillende pre-workouts in verschillende samenstellingen. Ook zijn er verschillende smaken. Zo hebben wij pre-workout met tropical smaak en watermeloen smaak. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? We leveren pre-workout door heel Nederland en België. De levertijd is 1-2 dagen. Je kunt bij ons online betalen via iDeal. Je betaalt dus direct voor jouw bestelling. Je bestelling wordt bij ontvangst van de betaling zo snel mogelijk in behandeling genomen, zodat jij je bestelling snel in huis hebt. Aan iDeal betalingen zijn geen kosten verbonden. De betalingen worden door betalingsprovider Mollie verwerkt. Wilt u een product retourneren? Dan kan dit alleen wanneer het product ongeopend is. Geopende producten nemen wij niet retour aan. Neem hiervoor contact met ons op door ons te mailen.

Voordelen DMK Nutrition

Door pre-workout bij ons te bestellen, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Gratis verzending v.a. € 50,-
  • Scherpe prijs
  • Samenwerking met sportscholen
  • Goede samenstelling (krachtige producten)
  • Vandaag besteld, morgen in huis

Meer weten?

Nu weet je alles over pre-workout. Heb je toch nog vragen? Wil je meer informatie? Of wil je onze hulp bij het uitzoeken van geschikte pre-workout voor jou? Stuur een e-mail naar info@dmk-nutrition.nl of bel ons. We helpen je uiteraard graag.

haal het beste uit je Workout
  • Gratis verzending v.a. €75,-
  • Scherpe prijs
  • Samenwerking met sportscholen