Beste eten voor en na workout

Beste eten voor en na workout - blog

Beste eten voor en na workout

Wat kun je het beste eten voor en na een workout?

Om het maximale uit jouw workout te kunnen halen, is de juiste voeding van belang. Zo heeft wat je voor en na een workout eet invloed op het resultaat. Hierbij geldt dat het zowel voor een recreatieve sporter als voor een topsporter belangrijk is dat de basisvoeding op orde is. Dat betekent gezond en gevarieerd eten volgens de richtlijnen die door het Voedingscentrum zijn opgesteld. Wie echt prestatiegericht bezig wil, kan hierbij nog wat extra aanpassingen doen om zijn of haar doel te kunnen halen. DMK Nutrition vertelt je wat je in dat geval het beste kunt eten voor en na een workout.

Het belang van eiwitten

Als je intensief sport, hebben jouw spieren extra eiwitten nodig om te kunnen herstellen. Eiwitten spelen namelijk een belangrijke rol bij spierherstel. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt, herstel je minder goed en kun je de volgende training minder goed presteren. Daarom moet je voldoende eiwitten zien binnen te krijgen via jouw voeding.

Eten voor een workout

Voor een workout kun je het beste een eiwitrijke maaltijd eten. Eet ook gedurende de dag om de 2 tot 3 uur een eiwitrijke maaltijd. Zo zorg je voor een goede aanvoer van eiwitten. Wat kun je dan bijvoorbeeld eten voor een workout? Denk aan kwark, muesli, kip, ongekookte pasta, broccoli, volkoren brood, kaas, etc.

Eten tijdens een workout

Om spierafbraak te voorkomen, kun je ook tijdens de workout een kleine hoeveelheid eiwitten eten. Dit geldt vooral voor fanatieke sporters die de dag erna weer een intensieve workout op de planning hebben staan. 0.2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per uur eten is tijdens een workout voldoende.

Eten na een workout

Wat je bijvoorbeeld na een workout kan eten, is een maaltijd met kip of tofu, kaas, groente en pasta. Ook een schaaltje kwark, soja-yoghurt met muesli of havermout met fruit en een handje noten is goed na een workout.

Proteïne shakes

Om in jouw eiwitbehoefte te voorzien, kun je ook proteïne shakes gebruiken. Bij DMK Nutrition heb je de keuze uit verschillende smaken, zoals banaan, vanille en aardbei. Wij bieden ook een vegan proteïne shake aan. Je bestelt een proteïne shake eenvoudig en snel via onze webshop.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het beste eten voor en na een workout? Of over onze proteïne shakes? Stuur een e-mail naar info@dmk-nutrition.nl of bel ons.

haal het beste uit je Workout
  • Gratis verzending v.a. €75,-
  • Scherpe prijs
  • Samenwerking met sportscholen