Waar zit proteïne in?

Waar zit proteïne in? - blog

Waar zit proteïne in?

Waar zit proteïne in en waarom zijn proteïnen belangrijk?

Proteïne is een synoniem voor eiwit. Eiwit is een belangrijke voedingsstof en bouwstof. Gemiddeld heb je als volwassen persoon elke dag 0,83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Vegetariërs, veganisten, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, hebben meer eiwit nodig. Net als kracht- en duursporters. Jouw spieren hebben namelijk extra eiwitten nodig om te kunnen herstellen. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt, herstellen jouw spieren minder goed en kun je de minder goed presteren tijdens een volgende training. Daarom is het belangrijk om als intensieve sporter te weten waar proteïne in zit. DMK Nutrition vertelt het je!

Bronnen van eiwit

Waar zit proteïne in? Zowel plantaardige als dierlijke producten bevatten eiwit. Dierlijke eiwitten zitten voornamelijk in vlees, vis, eieren, melk en kaas. Plantaardige eiwitten zitten vooral in graanproducten, brood, peulvruchten en noten. Vlees is het rijkst aan eiwit, namelijk 20-30%. Maar ook vis scoort goed.

Het belang van proteïne

Voor het sporten heb je energie nodig. Eiwit levert energie. Per gram 4 kilocalorieën. Daarom geldt voor kracht- en duursporters een behoefte aan eiwit variërend van 1,5 tot maximaal 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Als je voldoende eiwit binnen krijgt, kun je jouw training beter volhouden en het maximale uit jouw training halen. Bovendien helpen eiwitten bij spierherstel. En ook als afvallen jouw doel is, is het belangrijk om voldoende eiwit te eten. Eiwit verzadigt meer dan koolhydraten en vetten. Hierdoor zul je minder eten en dus ook minder calorieën binnenkrijgen. Ook beperkt voldoende eiwit eten het verlies aan spierweefsel. En dat is gunstig, omdat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel. Zo blijf je ook na het afvallen op gewicht.

Proteïne shakes

Wil je aan jouw eiwitbehoefte voldoen? Hier kunnen proteïne shakes je bij helpen. De eiwitten die je hierdoor binnenkrijgt, helpen bij het groeien, onderhouden en herstellen van spieren. Een proteïne shake is een eenvoudige, maar vooral ook lekkere, manier om jouw eiwitniveau een boost te geven. Bij DMK Nutrition zijn verschillende smaken proteïne shakes verkrijgbaar, zoals aardbei, banaan en vanille. Ook zijn er vegan proteïne shakes. Je bestelt een proteïne shake eenvoudig en snel via onze webshop. Wij leveren door heel Nederland en België met een levertijd van 1-2 dagen.

Meer informatie over proteïne shakes?

Wil je meer weten over onze proteïne shakes? Of heb je andere vragen? Stuur een e-mail naar info@dmk-nutrition.nl of bel ons.

haal het beste uit je Workout
  • Gratis verzending v.a. €75,-
  • Scherpe prijs
  • Samenwerking met sportscholen